ייעוץ לילדים בליווי הוריהם
בואו נשים את זה רגע על השולחן, בלי ליפייף את המציאות:
לגדל ילדים זאת משימה שדורשת המון כוחות ומשאבים. ואין הורה שזה תמיד קל לו. (גם לא לי) אולי רק באגדות. בחיים האמיתיים, זה כרוך באתגר תמידי.
ומצד שני, גם להיות ילד זה לא פשוט. ילדים נמצאים בתהליך מתמשך של למידה, ובאותו זמן הם צריכים להתמודד עם רגשות ועם מצבים חברתיים. השליטה שלהם בעולמם היא מינימלית, והם תלויים בנו להכוונה, לתמיכה ולתיווך.
כאשר הילד מתמודד עם אתגר כלשהו, נרצה כהורים לתת לו את מיטב הכלים שיחזקו אותו בהתמודדות. במצבים מסוימים, נוכל לתמוך בו בעצמנו, או בעזרת הצוות החינוכי. עם זאת, ישנם מקרים שבהם חסרים לנו הכלים הדרושים, ויש צורך בעזרה חיצונית.
ייעוץ לילדים עונה בדיוק על הצורך הזה.
מה זה ייעוץ לילדים בליווי הורים?
ייעוץ לילדים בליווי ייעוץ להורים הוא תהליך שקורה במקביל:
אני נפגשת עם ההורים ולומדת עליכם: המשפחה שלכם, המטרות, הערכים והיעדים שלכם בעולם הזה. לאחר מכן אני מתחילה להיפגש עם הילדים שלכם, כך אני רואה איפה נמצא הפער בין מה שהייתם רוצים לתת לבין מה שהתקבל.
לפעמים כל ההבדל הוא בשאלה- "מי מעביר את המסר?"
כל כך הרבה פעמים הורים אומרים לי-
"איך זה יכול להיות? אמרתי לו את אותו משפט, והוא לא הסכים לקבל, אבל לך הוא כן מקשיב!"
וזה בדיוק העניין. בהרבה מקרים, אתם יודעים בדיוק מה נכון, וגם אומרים את זה, רק כשזה מגיע מכם, מטבע הדברים מעורבים בזה המון משקעים קודמים, רגשות והיסטוריה משותפת.
כשהילד שומע את זה ממני, המסר יכול לעבור בלי כל המטענים ואז- הוא מתקבל יותר בקלות.
כלומר, אני אומרת את מה שאתם אומרים אבל בדרך שלי, ומכוונת את הילדים לעלות על המסלול שאתם מכשירים עבורם. אפשר לומר שאני מפגישה את הילד עם העולם שלכם.
במקביל, אני נפגשת עם ההורים בפגישות נפרדות, ושם אנחנו מתמקדים בשיפור של מערכת היחסים בין ההורה לילד, נותנים מענה לקשיי התנהגות שונים ומכוונים להעצים את התקשורת הרגשית. בתהליך אנחנו משלבים טכניקות וכלים מגוונים, במטרה לחזק את החיבור וההבנה בין הצדדים.
מה אומרים ההורים?
עזרתי למאות הורים ומשפחות לחזור למסלול ולהשיב את השפיות הביתה. תראו מה יש להם להגיד:
למי תהליך הייעוץ מתאים?
הייעוץ מיועד לילדים בגילאי 4- 12, ויכול לסייע במצבים מגוונים, ביניהם:
ילדים החווים קשיי התנהגות בבית הספר
ילדים החווים קשיים תפקודיים בבית הספר
ילדים עם הפרעות קשב וריכוז
ילדים עם קשיים חברתיים
ילדים עם חרדות כלליות
ילדים עם לקויות למידה
ילדים משולבים במערכת החינוך
ילדים בחינוך המיוחד
ילדים מחוננים
ילדים על הרצף האוטיסטי
מה צפוי לקרות בתהליך?
תהליך הייעוץ עובר דרך מספר תחנות:
במפגש הראשון
אנחנו עורכים היכרות איתכם ההורים. המטרה פה היא להקשיב לכם וללמוד את הסיפור המשפחתי. חשוב לי להבין גם את הקושי הנוכחי שגרם לכם להגיע אליי, אך גם את הסיפור השלם והכולל יותר. דרך שיחת ההיכרות והשאלות שאשאל אתכם, אני מזהה ומדייקת את הנקודות בהן יש לטפל.
במפגש השני
אני פוגשת אתכם ביחד עם הילד.
במפגשים הבאים
אני פוגשת את הילד באופן אישי. המפגשים עם הילדים הם מגוונים, ומשלבים כלים טיפוליים שונים, בהתאם לקושי הספציפי ולמטרות הטיפול-שיחות, משחקי קופסא, משחקי כדור, סיפורים, אומנות ועוד.
בשלב הבא בתהליך, אנחנו עורכים מדי פעם מפגשים משותפים שלכם עם הילד. ההורים בדרך כלל משחקים איתנו במשחק קופסא שהילד בוחר, ותוך כדי המשחק אני מעלה נקודות חשובות לשיחה עבור הילד וההורה. הנוכחות שלי, והשיחה שמתרחשת תוך כדי משחק, מאפשרים לכל הצדדים להרגיש יותר בנוח להעלות את הנקודות שבהן הם נתקעים, חלקים מהאמת שלהם שניתן לשוחח עליהם. גם הילד שבניתי איתו קשר וגם ההורים מרגישים שאני לטובתם, ומתוך כך, הם מרגישים בנוח לשתף.
אבנה את התוכנית הטיפולית המתאימה לצרכים שלכם, ואזהה גם את "שותפי הפעולה" לדוגמא: המשפחה המורחבת, הצוות החינוכי במוסד החינוך, החברים במעגלי הסביבה וכד'. כל אלה מאפשרים לי ללמוד בצורה מעמיקה את דרכי ההתמודדות שלכם עד כה, לחקור איתכם יחד מה "עבד" ומה "לא עבד", ולבנות תוכנית פעולה יישומית. באופן זה אני מגייסת את הכוחות והחוזקות שלכם, כדי להגיע יחד, בצורה המהירה והנכונה עבורכם ליעד שהצבתם לעצמכם.
במפגשים הבאים – לפעמים יחד הורה ילד ולפעמים הרבה מפגשים עם הילד ומעט מפגשי עדכון עם ההורים- אנחנו פועלים ביחד כדי לקדם את הנושא שלשמו הגעתם, עד להשגת היעד הרצוי. אתם מקבלים ארגז כלים פרקטי ויישומי, שישמש אתכם בבית גם מול אתגרים עתידיים.
חשוב לי להדגיש, שכאשר אתם ההורים מגיעים אלי לקליניקה עם בעיה או מחשבה (לא בשלה) של "איך כדאי להתנהל מול הילד או הילדה", אתם מחפשים פתרון. החשיבות בעיניי היא גם לפתור את הבעיה אבל גם להראות לכם את השביל שלכם, את הדרך הייחודית המתאימה לכם.
כל אחד מההורים מגיע מעולם שונה של ערכים ואמונות לגבי חינוך הילד. באופן טבעי, מתעוררות שאלות והתלבטויות לגבי בחירת הדרך הנכונה. כשלא מצליחים להגיע להסכמה ומושכים לכיוונים שונים, זה יכול לגרום להרבה חוסר שקט ובלבול אצל הילדים. לכן חשוב מאוד לגשר בין ההורים וליצור הסכמות, לפני שמערבים את הילד בתהליך וממשיכים את המחלוקת "מעל הראש שלו". בעבודה המשותפת שלנו, אעזור לכם לזהות ולהתחבר לדרך החינוכית הייחודית שמתאימה לערכים שלכם. ביחד נבנה את הדרך הישירה והנכונה, שתוביל אתכם להשגת היעדים שבחרתם.
מה תוכלו לקבל מתהליך ייעוץ לילדכם?
התפתחות רגשית – הילד לומד לזהות את הערכים של המשפחה, להבדיל בין עיקר לתפל ומתפתח בהתאם לגילו בכל מנעד הרגשות.
שיפור התנהגותי – הילד לומד לווסת עצמו רגשית ובכך התנהגותו משתפרת.
חיזוק והשבחה של מערכת היחסים עם ילדכם – כשכל המשפחה מדברת באותה שפה מתחזקת ומשתפרת מערכת היחסים בין ההורים לילדיהם.
בנייה וחיזוק של מנגנוני התמודדות – הילדים לומדים להתמודד עם סיטואציות חיים בהם הם נתקלים באופן עצמאי.
התערבות מוקדמת למניעת קשיים עתידיים – כשהילד בונה את עצמו בגיל צעיר ומחזק את הביטחון העצמי שלו בגיל צעיר, הוא מגיע שלם יותר לגיל ההתבגרות.
מוכנים לצאת לדרך?
השאירו לי הודעה או התקשרו אליי למספר
052-340-1485
שאלות ותשובות
לאיזה גילאים התהליך מתאים?
ייעוץ לילדים בליווי הורים מתאים לילדים בגילאי 4- 12. אני דואגת להתאים את שיטת העבודה בקליניקה ואת הפתרונות המוצעים לגיל הילד, לרמת ההתפתחות שלו, לצרכיו הייחודיים ולמערך המשפחתי שבו הוא גדל. כשיש פער גדול בין הילד להוריו, אני מלווה את ההורים והילד בנפרד מספר פגישות לפני שנוכל להיפגש יחד. זאת כדי לקרב את הלבבות ולהמיס קשיים.
כמה זמן נמשך התהליך?
משך התהליך יכול להשתנות בהתאם למורכבות המצב ולהתקדמות שתעשו. התמדה והשתתפות פעילה שלכם בתהליך הם גורמים חשובים בהשגת היעדים. וככל שהשיתוף פעולה והמסירות של ההורים להדרכה כך יתקצר משך ההתערבות שלי, והורים יחזיקו בתקשורת עם הילדים באופן רציף ועצמאי.
האם התהליך יכול לתרום לנו מעבר לטיפול בבעיה ספציפית?
כן. הייעוץ לא רק עונה על הקושי הנקודתי, אלא תורם גם לחיזוק מערכת היחסים הכוללת שלכם עם ילדיכם ואף מחזק את הקשר הזוגי.
התהליך מצייד אתכם בכלים יעילים ופרקטיים, שיעזרו לכם לתחזק קשר מיטיב עם ילדיכם גם בהמשך הדרך.
ומה אם הילד שלי מביע התנגדות להשתתף בתהליך?
התנגדות של ילדים היא לא דבר חריג, ויכולה להופיע בעיקר כשהם חשים לא בטוחים. חלק מהעבודה שלי היא לייצר מרחב בטוח ותומך, כדי לאפשר לילדכם לפתח תחושת ביטחון ואמון. בנוסף, אוכל להנחות אתכם כיצד לייצר איתו יותר שיתוף פעולה בבית.